Even voorstellen....Bella Kralen

Ik ben Conny Bazen en eigenaresse van Bella Kralen. Ik ben getrouwd en woon inmiddels al meer dan 25 jaar in Bergen op Zoom. Ik ben in 1967 geboren in Zeeland op het eiland Tholen maar toen ik 19 was ben ik het huis uitgegaan om in Bergen op Zoom te gaan wonen waar ik destijds nog de MBO-opleiding Agogisch werk deed.

Al snel na het behalen van mijn diploma ging ik werken als sociaal cultureel werkster in het club- en buurthuiswerk in Bergen op Zoom. Naast mijn baan heb ik ook nog de HBO-opleiding cultureel werk gedaan omdat dit vereist was voor de functie die ik had. Na 15 jaar besloot ik een overstap te maken naar de zorg. Ik ging vrijetijdsbesteding organiseren voor kinderen met een verstandelijke beperking.

In de zomer van 2005 kwam ik door ziekte enkele maanden thuis te zitten en had alle tijd en ruimte om weer creatief bezig te zijn. Er waren altijd periodes van creativiteit; handwerk, kaarten maken, origami enz maar ik besloot weer eens te gaan haken. Tasjes haken die ik zelf bedacht. Tasjes van allemaal felle kleuren en ik vond dat de sluiting een mooie opvallende knoop moest zijn. Die besloot ik zelf proberen te maken van fimoklei. Na de knopen werd ik door iemand op het idee gebracht om ook kralen te maken van fimoklei. Ze leerde mij wat eenvoudige technieken en liet mij kennis maken met de wereld van de kralenwebwinkels zodat ik mijn mooie fimo`s kon combineren met andere kralen. En zo raakte ik besmet met het kralenvirus.

Nu was er al eens een korte periode geweest in mijn leven waar ik oorbellen zelf maakte. Ik was toen een jaar of 14. Ik boog zelf van dun ijzerdraad oorhaakjes en reeg kleine rocailles en pailletjes of ijzerdraad en maakte zo lange bungelbellen. Natuurlijk was het allemaal nogal primitief want veel geld voor goede materialen had ik niet. Maar eigenlijk waren dat toen al mijn eerste zelfgemaakte sieraden. En nu waren de kralen en sieraden weer terug in mijn leven en hoe ! Ik kreeg al snel een grote collectie en maakte het ene sieraad na het andere. En ze werden steeds mooier. Omdat ik ontdekte dat het toch wel een kostbare hobby was besloot ik na een paar maanden om in plaats van alles weg te geven gewoon wat sieraden te verkopen. Aan familie en vrienden.

Ik begon me steeds meer te interesseren voor de oorsprong van materialen en me ook te verdiepen in sieraden van over de hele wereld. Ik verkocht steeds meer sieraden en ik kreeg ook lol in het zoeken van aparte kralen. Eind januari 2007 besloot ik dat de kralen datgene was waar ik mee verder wilde en zo ontstond in eerste instantie mijn eerste bedrijf: Bella Kralen en Sieraden. De mooie naam Bella is overigens afkomstig van mijn moeder die Bella heette. Na een tijdje heb ik de kralen en sieraden uit elkaar gehaald en had ik 2 webwinkels. Veel later (in 2009) kwam daar ook nog een webwinkel bij in vintage sieraden. Dwars door al deze ontwikkelingen heen besloot ik in februari 2008 mijn baan in de zorg vaarwel te zeggen en helemaal te gaan voor het zelfstandig ondernemerschap; een beslissing waar ik nog geen minuut spijt van heb gehad.

In het jaar dat ik had bedacht er "helemaal voor te gaan" gebeurde er ineens van alles; mijn moeder werd heel ziek en overleed in augustus 2008. Vlak daarna werd ik overgehaald om mede-eigenaar te worden van Guelmim Reizen, een kleine reisorganisatie met reizen naar het uiterste zuiden van Marokko. Dit doe ik samen met mijn goede vriendin en zakelijk partner Khadija die me zeer dierbaar is. Dat jaar, 2008, was enerzijds een treurig jaar maar bracht ook iets nieuws. Omdat 2008 door alle omstandigheden zakelijk gezien niet echt een succes was geworden besloot ik in 2009 er dan echt helemaal voor te gaan. In januari 2010 stapte ik van winkelsysteem over en zo werd deze webwinkel een feit. Door het grote succes van de webwinkel Bella Kralen bleek dat ik eigenlijk nauwelijks tijd had voor de andere 2 webwinkels. Het bijhouden van een webwinkel is namelijk een hele klus en zowel Bella Living als Vintage Bella bleken daar onder te moeten lijden. Daarom ontstond het idee om Bella Kralen uit te breiden met sieraden, vintage sieraden, accessoires en handgemaakte hebbedingetjes. Een alles-in-één-webwinkel waar er voor iedereen wel wat te vinden is. En zo is het eigenlijk altijd in ontwikkeling !.

Naast de kralen en sieraden mag ik graag reizen. Ik heb al veel gereist zowel naar landen in Europa als naar landen als Turkije, Marokko, Egypte, Jordanië, Libië, Namibië, Thailand, Nepal, Costa Rica. En nu ga ik, logische natuurlijk, voornamelijk nog naar Marokko. Heerlijk even uitpuffen, op mooie materialenjacht en natuurlijk voor zakelijk overleg met Khadija. Ik ben helemaal in de ban geraakt van traditionele Marokkaanse sieraden en kan daar dus altijd mijn hartje ophalen.

Als ik naast dit alles nog tijd over heb lees ik nog wel eens graag een boek en luister ik naar muziek. Lekker koken en eten met vrienden vind ik ook erg gezellig.

Meestal begint mijn werkdag rond 8.30 uur `s morgens en ga ik de pakketjes samenstellen van de betaalde orders. Op dinsdag ben ik daar vrijwel de hele dag mee zoet, op andere werkdagen ben ik daar meestal ergens in het midden van de middag mee klaar en kan ik nog wat aan de webwinkel sleutelen, de administratie doen, nieuwe binnengekomen kralen een plekje geven of zelf wat sieraden maken. Er is altijd wel wat te doen en niet zelden werk ik `s avonds ook nog wat. Op zaterdag werk ik een halve dag en op zondag doe ik niks en op maandag ben ik bezig met inkoop of opdrachten. 

Zo, nu hebben jullie misschien de persoon achter deze webwinkel een beetje leren kennen. Wil je nog meer op de hoogte worden gehouden; kijk dan ook eens op de Facebookpagina van Bella Kralen:

En denk je aan een bijzondere reis naar naar zuid Marokko: http://www.guelmimreizen.nl/

 

groetjes van Conny

© 2009 - 2017 bellakralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel