KRALENTIPS

-Met name metallook kralen en onderdelen kunnen gemakkelijk wat "aanslaan" door contact met zuurstof, kaarsen, huidcontact e.d. Met een (goedkoop) zilverpoetsdoekje vliegt deze aanslag er weer gemakkelijk af ! Het is dus altijd handig om een dergelijk doekje bij de hand te hebben.

-Houten kralen kunnen wel eens "afgeven" en daardoor ook wat verkleuren. Ook fel licht kan van invloed zijn op de kleur. Gelukkig zijn houten kralen zelden duur maar wil je ze toch wat langer mooi houden kun je ze lakken met fimolak; een soort vernis wat ook wordt gebruikt bij onderdelen gemaakt van fimoklei.

-Gebruik bij wat zwaardere colliers (met veel grote glaskralen, keramiek of natuursteen) 2 knijpkralen om het slot te bevestigen in paats van 1. Gewoon voor extra stevigheid. Een dubbele staaldraad is ook mogelijk maar helaas is het werken met een draadbeschermer dan niet meer mogelijk.

-Ben je nog maar pas begonnen en zijn de maten van kralen nog wat verwarrend? Leg dan standaard een liniaal naast je pc. Alle maten van kralen en onderdelen staan vermeld in de beschrijving zodat je gemakkelijk kunt kijken op je liniaal hoe groot dat dan is. Je zult merken dat je daar door ervaring snel beter inzicht in krijgt.

-Een collier met wat grote kralen zal altijd soepeler vallen wanneer je tussen twee grote kralen een klein tussenkraaltje rijgt van ca 4 mm. De zakjes 4 mm rocailles van Bella Kralen zijn daarvoor erg geschikt.

-Een goede tip van Riet Ketting voor wie dit nog niet kent; Vind jij een knijpkraaltje ook zo lelijk, verstop het dan met een knijpkralerverberger, je doet deze over je knijpkraal en het lijkt of je het afgewerkt hebt met een klein zilver balletje. Erg professioneel en mooi

Je kunt de knijpkraalverbergers hier vinden: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bellakralen/a-9339579/-/beadalon-knijpkraalverbergers-sp-4-mm Ze zijn er in silverplated, goldplated en koperkleurig.

-Bevestigingsringetjes openen en sluiten doe je met 2 platbektangetjes. Je neemt het ringetje tussen 2 tangen met de opening naar boven. Je draait je handen voorzichtig in tegengestelde richting totdat het ringetje ver genoeg open is. (zie foto) En na bevestiging sluit je het op dezelfde wijze dusdanig dat het goed sluit. Als je er geen nagel meer tussen krijgt is je ringetje goed dicht ! Het is even oefenen maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het een koud kunstje. En je ringetjes blijven mooi rond !

Hoe lang wil jij je ketting?

lengtekettingincm.jpg

Heb je ook een nuttige tip voor mede-sieradenmaaksters? Mail dan naar bellakralen@live.nl

© 2009 - 2017 bellakralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel