Zó doe je dat !

Een speciale pagina met leuke tips en linkjes om zelf de mooiste sieraden te maken. Veel plezier !

Mini workshop kralenbedels maken

mini workshop kralenbedels maken.jpg

Een workshop voor beginners. Voor het maken van kralenbedels heb je nodig: een nietstift, een kraal (en eventueel een kralenkapje zoals de bloemkapjes op de foto), een rondbektang en een kniptang. Eventueel een platbektang. Rijg de kraal en het eventuele kralenkapje op de nietstift. Buig de nietstift in een hoek van 90 graden zoals op foto 2. Knip de nietstift met de kniptang af op een lengte van ca 8 mm. Draai met de rondbektang een goed sluitend oogje van het resterend stukje nietstift zoals op de foto. Eventueel kun je met je platbektang het oogje nog wat dichter knijpen. Zo maak je kralenbedels die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken zoals bijvoorbeeld voor het maken van oorbellen zoals op foto 4. Is je eerste oogje nog niet perfect? Weest gerust want oefening baart kunst. Heus !

*********

Het gestikte leer passend maken voor de sloten en kapjes

Bead%20it%20gestikt%20leer.jpg?t=1376643

Bovenstaande foto laat zien hoe gemakkelijk je het gestikte leer passend maakt voor de sloten en kapjes met een opening van 4/5 mm. Je kunt er namelijk heel gemakkelijk een stukje voering uitknippen. Als je dat hebt gedaan plak je de boel weer aan elkaar en plak je vervolgens het smaller gemaakte uiteinde in het slot of kapje !

*********

Workshop armbandjes van elastisch nylon

Veel sieradenmaaksters zijn bang om armbandjes te maken met elastisch nylon omdat ze denken dat het niet sterk genoeg is en ze niet weten hoe ze "de eindjes aan elkaar moeten knopen". Knoopjes in elastisch nylon kunnen namelijk door het gladde materiaal gemakkelijk los schieten. Toch zie je ook bij de grote merken dat er gebruik gemaakt wordt van dit elastiek. En eerlijk is eerlijk; verwacht niet van een dergelijk armbandje dat het een leven lang meegaat maar voor gewone trendy seizoenssieraden is het uitermate geschikt. Je zit niet te worstelen met de maat en er hoeft geen slot aan. Om maar wat voordelen te noemen. Kies daarom je materialen met zorg voor dergelijke armbandjes. Neem je kralen bij voorkeur niet groter 8 tot 10 mm (en allemaal kralen van 10 mm van bijvoorbeeld glas vind ik eigenlijk al aan de "zware" kant) en neem niet te dure kralen zoals kralen van hout, acryl of glas. Gebruik bij voorkeur elastisch nylon van 1 mm dik. ( zie: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bellakralen/a-27239410/elastiek/elastisch-nylon-transparant-1-mm-dik-per-rol-van-ca-6-meter/ )  Het is er ook dunner maar hoe dunner hoe sneller het kan knappen. Pas er dus je kralen op aan want de gaatjes in het elastisch nylon moeten natuurlijk wel groot genoeg zijn. 

Nou daar gaan we dan......

Stap 1

Rijg je stuk elastisch nylon vol met de kralen van jouw keuze

Stap 2

Leg een 3 dubbele (bij voorkeur platte) knoop (even zoeken op google als je niet weet wat dat is)

Stap 3

Schuif daarna over de 2 uiteinden een 3 mm knijpkraal ( zie: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bellakralen/a-10781343/overige-benodigdheden/knijpkralen-3-mm-zilverkleurig-zakje-30-stuks/ ) en schuif die tegen je knoopje aan.

Stap 4

Knijp je knijpkraal stevig plat met je platbektangetje.

Stap 5

Knip met je kniptangetje het overtollige elastiek af tot aan de geplette knijpkraal.

Stap 6

Bevestig precies op de plek waar de geplette knijpkraal zit met een open 8 mm bevestigingsringetje een bedel. Zo zie je niks meer van het geplette knijpkraaltje. (bijvoorbeeld deze: http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/bellakralen/a-26786500/open-bevestigingsringen/open-ringetje-8-mm-silverplated-metaal-1-mm-dik-per-30-stuks/ maar ze zijn er ook in andere metaalkleuren). 

Natuurlijk kun je bij kralen met een wat groter gaatje (zoals bijvoorbeeld houten kralen vaak hebben) ervoor kiezen om niet te werken met de knijpkraal maar je driedubbele knoop voorzichtig in een kraal te trekken. Maar mijn ervaring is dat dit toch de sterkste oplossing is én er piepen nooit meer stukjes elastiek tussenuit.... Veel plezier met het maken van je armbandjes van elastisch nylon !

© 2009 - 2017 bellakralen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel